final
  03 Ekim 2024

Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen EU Sparks Projesi "EU Sparks for Climate: Citizen Hackathon Championship" yarışmalarının Türkiye ayağı olan Ankara Hackathon TÜBİTAK tarafından 6-8 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenmiştir. EU Sparks for Climate Hackathon ilk etabını kazanan takımlar, 10-11 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan EU Sparks for Climate finalinde yarışacak ve finalde üç kazanan takım belirlenecektir.

AB İklim Değişikliğine Uyum Misyonu ve AB İklim-Nötr ve Akıllı Şehirler Misyonu çerçevesinde faaliyet gösteren Proje, vatandaşlar tarafından önerilen belirli zorluklara yönelik yenilikçi çözümler üretilmesine olanak sağlamaktadır. Son altı ayda, EU Sparks for Climate programı AB ve üye ve asosiye olmak üzere toplam 29 ülkeden 300'den fazla genç, öğrenci, araştırmacı, yenilikçi ve vatandaşı bir araya getirdi. Toplam 74 takım, topluluklarında iklim değişikliği ile mücadeleye yönelik yenilikçi çözümler üretmek için birlikte çalıştılar.

TÜBİTAK, bu süreçte Ankara Hackathonunu düzenleyerek yarışmanın yerel sürecini yürütmüştür. Şimdi, kazanan takımlarımıza finalde de destek vererek yanlarında durmayı sürdürüyoruz.

2 gün sürecek final etabının 1. günü takımlar çözümlerini geniş bir kitleye sunma şansı bulacak olup 2. günde ise, Brüksel’de toplanan uzman bir jüri paneline projelerini sunacak ve şampiyonanın kazananları belirlenecektir.

EU Sparks for Climate Finali etkinlik gündemi ve başvuru detayları için lütfen tıkayınız: https://eusparks.eu/eu-sparks-for-climate-final/